Pikáns csirkeleves egyszerűen

Krémes, finom és laktató

Hagyományos ízek új köntösben: próbáld ki így a csirkelevest! Selymes, zamatos, és jól átmelegít.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

beauty and style

Rúzs az állásinterjúra: jobb ötlet, mint gondolnád »

Így szedd ki a dezodorfoltot a ruhából víz nélkül: nyoma sem marad »

Viszket a lábad borotválás után? Így szőrteleníts, hogy ez elmúljon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Unod, hogy minden hétvégén a megszokott húsleves kerül az asztalra? Ezzel a különleges változattal nem foghatsz mellé. A csirkelevest chilivel pikánsabbá teheted. Galuskával vagy pirított zsemlével még finomabb és laktatóbb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 4 szál zellerzöld
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 2 húsleveskocka
  • 1 póréhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés vajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd fel 1 liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele a megpucolt, darabokra vágott répát és a zellerzöldet.

Fedd le az edényt, és főzd körülbelül 40 percig. Utána vedd ki a zellert, és botmixerrel pürésíts mindent. A lisztet és a tejszínt keverd el egy-két merőkanál levessel. Így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a forrásban lévő levesbe, szórj hozzá szerecsendiót. A kevergetést addig ne hagyd abba, amíg be nem sűrűsödik. Vékonyra vágott csirkehússal, petrezselyemzölddel megszórva tálald. 

Blog.hu ajánló