Könnyű csirkeleves csipetkével
Így lesz tökéletes a levesbetét
Kezdd a legközelebbi étkezést a különleges, ízletes csipetkés csirkelevessel, mindenki örömére.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

Csak napi 10 perc, és nem fulladsz ki: lassú jógagyakorlatokkal is lehet fogyni »

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csipetkés csirkeleves különleges ízét a szárított lestyán adja. Ha gazdagabb fogást szeretnél, tégy hozzá babot is. Csípős paprikával még ütősebb. A laktató leves mellé könnyebb második fogás is elég. Biró Sára receptje bármikor bevethető.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csirkemell
  • 6 szárított vargánya gomba
  • 4 krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál szárított lestyán
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors

A galuskához

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Dobd rá a cikkekre vágott paprikát, a paradicsomot, és szórd meg a pirospaprikával. Add hozzá a megmosott, felkockázott, lecsepegtetett húst, és fehéredésig dinszteld. Majd ízlés szerint sózd, borsozd, szórd rá a köményt, add hozzá a szárított lestyánt, és engedd fel vízzel. Amikor felforr a leves, mehetnek bele a megtisztított és karikára vágott zöldségek, a sárgarépa, a petrezselyem, a zeller, a krumpli és a vargánya. Kis lángon, gyöngyözve főzd addig, amíg minden megpuhul. Ez körülbelül fél óra.

Közben készítsd el a csipetkét. Öntsd egy tálba a lisztet, a közepébe üsd a tojást, dobj hozzá kevés sót, majd gyúrd össze. Akkor jó, ha sima, rugalmas, és már nem ragad a kezedhez. Legyen valamivel keményebb, mint a nokedlitészta. Tedd egy erősen lisztezett deszkára, és nyújtsd ki körülbelül egy milliméter vastagságúra. Kézzel tépj belőle kisebb darabokat, és formázd golyókká. Dobd a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ha feljönnek a galuskák a felszínre, zárd el a lángot a fazék alatt. Forrón tálald.

Blog.hu ajánló