Fasírt csirkehúsból, sütőben sütve

Nem lesz olajszag

Ha egy kis változatosságra vágysz, készíts sajttal megbolondított, fűszeres csirkefasírtot.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tepsiben sütöd a csirkefasírtot, nem szívja magát tele olajjal, és a lakást sem kell órákig szellőztetni. Ameddig a hús a sütőben pirul, készíts hozzá remek köretet. Párolt zöldség vagy bármilyen krumpli nyerő, de akár főzelékre is kiváló feltét. Kard Éva receptjével biztosra mehetsz.

Csirkefasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket áztasd annyi vízbe vagy tejbe, amennyi ellepi. Hagyd benne pár percig, majd alaposan nyomkodd ki. A csirkemellet daráld le, add hozzá a zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Gyúrd össze a masszát, tedd hozzá az egész tojást, és ismét jól dolgozd össze.

A sajtot vágd kisebb kockákra. Az összegyúrt masszából csippents le kisebb darabokat, lapogasd el, majd tégy mindegyikre egy kocka sajtot, formázd gombóccá, és forgasd a zsemlemorzsába. Nedvesítsd be a kezedet, akkor nem ragad hozzá a massza, és könnyen tudod formázni. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend be kevés olívaolajjal. Helyezd rá a húsgombócokat, és spricceld meg ismét olívaolajjal. Rakd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon 30-35 perc alatt süsd szép pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük