Ropogós csirkefalatok fűszeres bundában

A ropogós bundában sült csirkemelldarabok remek vendégvárók, de egy sima ebédnek is tökéletesek, vagy salátához is jók.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.

A tejes fürdőt kihagyhatod, ha sürgős főzhetnéked van, de jót tesz a hús állagának és ízének is, így, ha teheted, ejtsd meg!

Ropogós csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.

Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.

Finomságok ropogós bundában

A rántott fogásoknak nagyon kevesen tudnak ellenállni, készítsd őket minél változatosabban!

Top 9 rántott étel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tökéletes panír nyomában

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük