Grillezett csirkecomb
A nyár kellős közepén járunk, nincs is jobb, mint a tóból kiérve egy jó kis grillezés a naplementében, a legfinomabb fogásokkal.
Ha ennyire esetleg nem idilli a környezet, akkor se csüggedj, csirkecombot bármikor pácolhatsz, és ha nem is nyaralsz, akkor is nagyon jól fog esni ez a zamatos, ízes fogás.
Ha épp olyanod van, készítheted csípősre, paprikásra, illetve variálhatod kedvedre, az biztos, hogy a rozmaring és a citrom sokat dobnak rajta, de elfér mellettük még pár összetevő.
Csirkecomb rozmaringos pácban
Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 citrom
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A húsokat tisztítsd meg alaposan, szedd alsó- és felsőcombokra, annak függvényében, hogy hogyan szereted, csontozd ki őket, vagy ne, aztán sózd be mindet, és tedd egy kicsit félre. A rozmaringokat vágd minél apróbb részekre, és szórd egy tálkába. A fokhagymát törd mellé, majd ízlésednek megfelelően őrölj hozzá egy kis borsot is, és nyomd hozzá a citrom levét.
Vedd elő a húsokat, és kend át ezzel a páccal őket alaposan, a legjobb, ha legalább egy órát tudnak állni sütés előtt. Sütéskor nem lesz bonyolult dolgod, pirítsd át a húsok mindkét oldalát, lehetőleg ne lobogó tűzön, mert akkor kívül feketék lesznek, belül pedig nyersek, hanem inkább parázson, és ha már szép színt kaptak, akkor jó eséllyel készen is vannak.
A grillszezon legjobb falatjai
Ha grillszezon van, akkor grillszezon van, nincs mit tenni, grillezni kell, hogy hogyan és mit, abban segítünk képes cikkünkkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bazsalikom
- sült csirke
Omlós, egyben sült csirke olasz módra
- marha
- vörösbor