Szaftos, omlós csirkecomb paradicsomos szószban: mediterrán fűszerekkel

Az egyik legjobb dolog, ami a csirkecombbal történhet, ha fűszeres, paradicsomos szószban sütöd meg.

csirkecomb-paradicsomos-szoszban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csempéssz mediterrán hangulatot az ebédlőasztalra! Az olaszok isteni szószokat tudnak készíteni, így a csirkecombra kerülő fűszeres paradicsomos változat is kitűnő. Hétvégére, hétköznapra is remek választás. Előnye még, hogy nem igényel túl nagy erőfeszítést.  

Csirkecomb paradicsomos szószban

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • 80 dkg apróra vágott hámozott paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 0.5 db zeller
  • 1 db babérlevél
  • 7 cl száraz vörösbor
  • 5 dkg liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1.5 teáskanál
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a borsot. A csirkét öblítsd le, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Szórd meg a combokat a lisztes keverékkel, és rázd le a felesleget.

Az olajat hevítsd fel egy nagy lábasban. Rakd bele a csirkét, és süsd oldalanként négy-öt percig. Vedd ki a húst, dobd a zsiradékba az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a kis darabokra szelt sárgarépát, a zellert, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd süsd pár percig. Rakd hozzá a paradicsomot, öntsd hozzá a bort, még sózd, borsozd. Pakold bele a csirkét, csökkentsd a hőt, és letakarva párold 30-40 percig. Időnként forgasd meg a húst. Amikor a comb puha, a szósz sűrű, húzd le a tűzről. 
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük