Gyors olaszos vacsora hétköznapokra
Csirke piccata
Ha csak kevés időd van a munkából hazatérve a vacsorára, ajánlunk egy gyorsan elkészíthető fogást.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piccata jellemzően halból vagy bármilyen húsételből készült, vajas-citromos fűszeres mártással tálalt étel, itt most a csirkés változatot ismerheted meg.

A fogás titka a nagyon vékonyra szeletelt hús, amit hirtelen kell kisütni.

Csirkés piccata

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 60 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál morzsolt zsálya
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellet vágd nagyon vékony szeletekre, majd sózd be őket. A lisztet, két kiskanál zsályát és egy kis rozmaringot dolgozz össze, majd ebben forgasd meg a csirkemelleket. Egy serpenyőben forró olajon pirítsd meg a hús mindkét oldalát, hamar át fog pirulni, tehát ne hagyd magára egy percig se. Miután minden szelet szépen megsült, a serpenyőt a benne maradt olajjal hagyd a tűzön, csak vedd kisebb lángra.

Dobd a serpenyőbe a felkarikázott fokhagymát, a kapribogyókat, add hozzá a citrom levét, és a felének a héját reszeld bele, ha már megpirult a fokhagyma, zárd el a lángot a serpenyő alatt. Dobd a még meleg serpenyőbe a vajat és a petrezselymet, és kevergesd addig, amíg mártássá nem sűrűsödik az egész. Ha ezzel kész vagy, öntsd rá az egészet a csirkére, és már eheted is.

Még több olaszos fogás!

Ha a mediterrán konyha remekeinek nem tudsz ellenállni, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló