Csípős sajtszósz
Villámgyors pikáns mártogatós
Ha vendégvárás előtt nem akarsz órákat tölteni a konyhában, nem kell más, csak chips és mártogatós.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

Zsírégető séta otthon: napi 12 perc mozgással már látható lesz a változás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mostantól nem kell moziba menned csak azért, hogy egy kis sajtszószhoz juthass, ráadásul sokkal finomabb is lehet az általad készített verzió, valamint az is biztos, hogy semmilyen káros adalék nincs benne, ellentétben az összes bolti vetélytárssal.

Mivel jó eséllyel vendégváró fogáshoz fogod kínálni, jó, ha nem erős, jellegzetes ízű sajtot választasz, és a csípős paprikával is óvatosan bánsz!

Csípős sajtszósz

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt - gouda, edami, cheddar
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • csípős paprikakrém ízlés szerint

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

A vajat olvaszd fel, keverd el a liszttel - ügyelj, hogy ne égjen le -, majd öntsd fel a tejjel, és forrald fel. A kiválasztott sajtot reszeld le és szakaszosan, folyamatos keverés mellett add hozzá. Most jöhet a csípős paprikakrém, keverd hozzá azt is, sózni ráérsz a legvégén is, kóstolás után.

A tejszínt keverd el a tojások sárgájával, és keverd ezt is a sajtos masszához, vigyázva, hogy ezután már ne forrald fel! Vedd le a tűzről, kóstold meg, ha kell még bele egy kis csípős vagy némi só, most pótold, utána már mártogathatsz is nagy vidáman.

Leég, nem ég le, átsül, nem sül át?

Kismillió kérdésed lenne a konyhai tevékenységekkel kapcsolatban? Képgalériánkban választ kaphatsz!

Blog.hu ajánló