Csípős sajtszósz

Villámgyors pikáns mártogatós

Ha vendégvárás előtt nem akarsz órákat tölteni a konyhában, nem kell más, csak chips és mártogatós.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

Komolyan ez a nadrág lesz a divat? Annyira nem tűnik jó ötletnek »

Így őrizd meg a nyári barnaságot még nagyon sokáig: bevált tippek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mostantól nem kell moziba menned csak azért, hogy egy kis sajtszószhoz juthass, ráadásul sokkal finomabb is lehet az általad készített verzió, valamint az is biztos, hogy semmilyen káros adalék nincs benne, ellentétben az összes bolti vetélytárssal.

Mivel jó eséllyel vendégváró fogáshoz fogod kínálni, jó, ha nem erős, jellegzetes ízű sajtot választasz, és a csípős paprikával is óvatosan bánsz!

Csípős sajtszósz

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt - gouda, edami, cheddar
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • csípős paprikakrém ízlés szerint

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

A vajat olvaszd fel, keverd el a liszttel - ügyelj, hogy ne égjen le -, majd öntsd fel a tejjel, és forrald fel. A kiválasztott sajtot reszeld le és szakaszosan, folyamatos keverés mellett add hozzá. Most jöhet a csípős paprikakrém, keverd hozzá azt is, sózni ráérsz a legvégén is, kóstolás után.

A tejszínt keverd el a tojások sárgájával, és keverd ezt is a sajtos masszához, vigyázva, hogy ezután már ne forrald fel! Vedd le a tűzről, kóstold meg, ha kell még bele egy kis csípős vagy némi só, most pótold, utána már mártogathatsz is nagy vidáman.

Leég, nem ég le, átsül, nem sül át?

Kismillió kérdésed lenne a konyhai tevékenységekkel kapcsolatban? Képgalériánkban választ kaphatsz!

Blog.hu ajánló