Csípős paprikakrém házilag
Jobb a boltinál!
Egy halászlé mellé elengedhetetlen a jó csípős paprikakrém, amit vehetsz boltban is, de te is kikísérletezheted a legjobbat.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van, aki az édességen kívül mindenbe rak egy kicsit belőle, van, aki csak néhány ételbe, és természetesen vannak, akik egyáltalán nem szeretik, ha te nem az utóbbi csoportba tartozol, akkor mindenképpen próbáld ki!

A paprika mennyiségét variáld annak függvényében, hogy mennyire szereted csípősen!

Csípős paprikakrém

Hozzávalók:

  • 1 kg csípős paprika
  • 1 kg piros pritaminpaprika
  • 30 dkg só
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Nem egy bonyolult étel, és jó sok paprikakrémed lesz a végére, csak egy kis türelem kell hozzá. A csípős paprikákat mosd át alaposan, a szárukat távolítsd el, a pritaminnal tégy ugyanígy, utóbbiakat darabold fel egységes kockákra, majd mehet az egész a darálóba - ez lehetőleg minél kisebb lyukú legyen -, aztán egy alkalmas tálba. Itt kerül hozzá a só meg egy kevés olaj - ha kézzel kevered, érdemes gumikesztyűt húznod, különben elképzelhető, hogy még pár óráig a kezeden érzed a csípős paprikát.

Ha elkeverted a sóval és az olajjal, fedd le az egészet, és hagyd állni egy napig. Válassz ki néhány szimpatikus befőttesüveget, mosd át őket alaposan, majd adagold beléjük a paprikakrémet, és mielőtt felteszed a fedőt, kanalazz mindre egy vékony olajréteget, hogy ne romoljon meg.

Fűszeres húsok, pikáns ízek

Bármilyen húsételt feldobhatsz egy kis csípős ízzel, válogass képgalériánkból!

Blog.hu ajánló