Tejszínes csicsókakrémleves: egészséges, olcsó és nagyon finom

Ha a szokásostól kicsit eltérő ízekre vágysz, főzz egy jó adag zamatos csicsókakrémlevest!

Tejszínes csicsókakrémleves: egészséges, olcsó és nagyon finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felejtsd el a boltban kapható, por állagú, egyenízű leveseket, és dobj össze inkább egy ízletes villámfogást! A csicsókát régen a szegények krumplijaként emlegették, egészségjavító hatását régóta elismerik. Akkor is segít, ha fogyni akarsz, és hosszú időre eltelít! A csicsókakrémlevest reszelt sajttal, baconnel, kolbásszal is kínálhatod.

Csicsókakrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csicsóka
  • 2 dl tejszín
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csicsókát alaposan tisztítsd meg. Mivel a felülete elég egyenetlen, nem lesz könnyű dolgod. Mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd rá a feldarabolt csicsókát, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal.


Főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. A tejszínhez keverj néhány kanál főzőlevet, és lassan csorgasd a levesbe. Várd meg, míg ismét felforr, és rögtön, feltéttel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük