Eredeti szerb csevap házilag
Még jó az idő a grillezéshez
A csevap jellegzetes balkáni étel, erősen fűszerezett, markáns ízű, és nagyon könnyű elrontani.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készítheted csak bárány- vagy marhahúsból, esetleg, ha épp nincs más, sertéshúsból is, azonban az igazi, hagyományos csevap ezek keverékéből tevődik össze.

A jellegzetes forma is a fogás része, erre ügyelj, valamint arra is, hogy zsírosabb húsokat válassz.

Csevap házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált bárányhús
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • só, egész bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A recept maga egyáltalán nem lesz bonyolult, sőt, kifejezetten egyszerű, a hibázási lehetőség egyedül az összetevők minőségében leledzik. Ezért fontos, hogy olyan húsokat válogass össze, amelyekkel nem nyúlhatsz mellé: nem szárazak, mint például a karaj, hanem zsírosak, mint a tarja, vagy marhánál a rostélyos.

A háromféle darált húst nemes egyszerűséggel keverd össze egy tálban, majd törd bele a fokhagymát, szórd bele a szódabikarbónát, őröld bele a borsot, hints rá egy evőkanálnyi pirospaprikát. Jól dolgozd össze az egészet, majd ha ezzel megvagy, pihentesd, amennyit csak tudod. A legjobb, ha áll egy éjszakát, de ha nincs erre időd, akkor se lesz rossz a kész étel. Vizes kézzel formázz kis hurkákat a húsos keverékből, majd a grillen süsd át alaposan minden oldalukat. Ajvárral a legjobb!

Ha valami hiányzik az otthoni grillezős felszerelésedből, a Tchibo üzleteiben most könnyen pótolhatod azt! Elengedhetetlen grillkellékek és hasznos apróságok a finom hamburgerért és csevapért.

Isteni fogások szabad ég alatt

Ha a kerti grillezések rabja vagy, less el tőlünk néhány ötletet!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2100598&banner=2100616&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Blog.hu ajánló