Cseresznyés-vaníliás kosárkák

Mennyei desszertek

Apró falatok a legjobb összetevőkből, ezek a kosárkák pillanatok alatt függőséget okoznak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ínycsiklandó linzertésztából készült kis kosárkákba tulajdonképp bármit tölthetsz, ami épp kéznél van, de a vanília puding-cseresznye kombó az egyik legjobb mind közül.

Ha vendégeket vársz, kipróbálhatod azt is, hogy többféle gyümölcsöt előkészítesz, megsütöd a kosárkákat, beléjük teszed a pudingot és ízlésükre bízod, hogy mivel egyék.

Cseresznyés-vaníliás kosárkák

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Ha már készítettél linzertésztát, akkor ismerős lesz a feladat: a lisztet szitáld egy mélyebb tálba, a tojásokat válaszd szét, majd a sárgájával keverd simára a cukrot. A lisztbe morzsold bele a vajat, add a cukros-tojásos keverékhez, keverd hozzá a tejfölt, gyúrd homogén masszává, majd folpackba csomagolva tedd a hűtőbe pihenni, legalább fél órára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha ez letelt, a kosárka formákat vajazd ki és lisztezd be. A tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra, nyomkodd a formákba és süsd őket 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára. A vaníliás pudingot a csomagon levő leírásnak megfelelően készítsd el, majd tedd félre hűlni. A cseresznyéket mosd meg, és ha már készen állnak a kosárkák, akkor szedj beléjük a pudingból, majd a gyümölcsből is. Ha van időd és kedved, a tetejükre tégy zselatint.

A piros gyümölcsök vonzásában

A piros gyümölcsöknek képtelenség ellenállni, ha pedig valamilyen édes sütivel kombinálod őket, a végeredmény felülmúlhatatlan.

Képeken a 8 legfinomabb nyári édesség piros gyümölcsökből

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük