Cseresznyés-csokis energiaszelet: fantasztikus házi csemege

A cseresznyés-csokis energiaszelet sokkal finomabb, mint a bolti müzli, és kivitelezni sem túl bonyolult.

Cseresznyés-csokis energiaszelet: fantasztikus házi csemege

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szükséged van egy kis energiára, a cseresznyés-csokis szelet lehet a megmentőd. A finom édesség tele van gyümölccsel és rosttal. Magaddal viheted nyaralásra, túrázásra, könnyebben átvészeled vele a kimerítő napokat. Ne a csokin spórolj, sokkal finomabb lesz, ha minőségit teszel bele. Készítsd el a remek nasst a Food Network tévécsatorna receptje szerint.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 16 dkg szárított cseresznye
  • 12.5 dkg méz
  • 11.5 dkg zabpehely
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 8 dkg szárított sárgabarack
  • 8 dkg nádcukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 4 dkg mandula
  • 3.5 dkg nem édesített puffasztott gabonaféle
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 csipet tengeri só
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és olajozz ki egy 20x20 centis, négyzet alakú tepsit. Keverd össze a zabpelyhet, a hámozott és szeletelt mandulát és a szezámmagot. Rakd egy tepsibe, és öt-nyolc percig süsd, míg enyhén megpörkölődik. Az edényt félidőben rázogasd meg, hogy minden egyenletesen piruljon.
Hagyd a zabkeveréket kicsit hűlni. Közben egy nagy edényben keverd össze a puffasztott gabonát, a szárított cseresznyét és sárgabarackot, valamint az étcsokoládét. Szórd bele a zabpelyhes keveréket, és az egészet alaposan dolgozd össze.


Egy kis lábosban öntsd össze a mogyoróvajat, a cukrot, a mézet, a vaníliakivonatot és a sót. Közepes hőmérsékleten főzd, míg a keverék bugyogni kezd, és a nádcukor elolvad. Erre körülbelül három-négy percet kell várni. A folyadékot hagyd öt percig hűlni, azután öntsd a száraz összetevőkre, és egy spatulával keverd össze. A masszát rakd át az előkészített tepsibe. Olajozd be kicsit a kezed, és a keveréket határozott mozdulatokkal nyomkodd a tepsibe, hogy egyenletes réteget alkosson. Addig hűtsd, míg megszilárdul, ehhez körülbelül 30 percre lesz szükség. Azt követően vágd fel nyolc részre.

 

Blog.hu ajánló