A tökéletes creme brulée receptje

Az eredeti francia változat

A creme brulée nem más, mint a roppanós karamell találkozása a könnyű vaníliás krémmel.

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

Képeken a szezon legdivatosabb viharkabátjai: így viseld! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül hívják a creme brulée-t az istenek eledelének. A kis pohárkákban kínált égetett krém vagy sült puding a franciák nagy büszkesége. A kissé tömény, rezgős édesség elkészítésénél fontos, hogy a vaníliarudat ne helyettesítsd vaníliás cukorral.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliát hasítsd fel, a belsejét kapard a tejszínbe, majd nagyon alacsony lángon forrald fel. A tojásokat a cukorral keverd habosra, és apránként add a tejszínhez. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a tejszínes keveréket öntsd négy laposabb tűzálló tálkába. Egy tepsibe tölts kevés vizet, állítsd bele a tálkákat, majd egy-másfél órán keresztül gőzöld a krémet. Akkor kész, amikor a közepe is szilárd.

A karamellréteget a tetejére többféleképpen is elkészítheted. Kapható kis konyhai lángszóró, amit egyszerűen a tetejére szórt cukorra kell irányítani, amíg az meg nem olvad. De a cukrot rászórhatod a tetejére, amikor már félig kész, illetve grillsütőben is ráolvaszthatod.