A tökéletes creme brulée receptje

Az eredeti francia változat

A creme brulée nem más, mint a roppanós karamell találkozása a könnyű vaníliás krémmel.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

beauty and style

Rúzs az állásinterjúra: jobb ötlet, mint gondolnád »

Így szedd ki a dezodorfoltot a ruhából víz nélkül: nyoma sem marad »

Viszket a lábad borotválás után? Így szőrteleníts, hogy ez elmúljon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül hívják a creme brulée-t az istenek eledelének. A kis pohárkákban kínált égetett krém vagy sült puding a franciák nagy büszkesége. A kissé tömény, rezgős édesség elkészítésénél fontos, hogy a vaníliarudat ne helyettesítsd vaníliás cukorral.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliát hasítsd fel, a belsejét kapard a tejszínbe, majd nagyon alacsony lángon forrald fel. A tojásokat a cukorral keverd habosra, és apránként add a tejszínhez. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a tejszínes keveréket öntsd négy laposabb tűzálló tálkába. Egy tepsibe tölts kevés vizet, állítsd bele a tálkákat, majd egy-másfél órán keresztül gőzöld a krémet. Akkor kész, amikor a közepe is szilárd.

A karamellréteget a tetejére többféleképpen is elkészítheted. Kapható kis konyhai lángszóró, amit egyszerűen a tetejére szórt cukorra kell irányítani, amíg az meg nem olvad. De a cukrot rászórhatod a tetejére, amikor már félig kész, illetve grillsütőben is ráolvaszthatod.

Blog.hu ajánló