Így készül az eredeti cordon bleu
Kívül ropogós, belül omlós
A cordon bleu idehaza és külföldön is kedvelt fogás a 20. század közepe óta, készítsd el otthon!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha pár apróságra odafigyelsz, minden eddig kóstoltnál finomabb lesz a végeredmény, arra ügyelj, hogy a hús ne legyen túl vastag, a sonka és a sajt lehetőleg jó minőségű legyen, és máris közel hibátlan a cordon bleu-d.

A lisztet és a morzsát is ízesítheted egy kis borssal, kakukkfűvel, így még finomabb lesz a végeredmény.

Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell, filézve
  • 4 szelet sonka 
  • 25 dkg sajt - gruyere van az eredetiben, de az a fontos, hogy olyat használj, aminek van valamilyen jellegzetes íze, és szereted
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 2 tojás
  • fél deci tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A hússzeleteket mosd át alaposan, tisztítsd meg, majd óvatosan klopfold 5-6 milliméter vastagra, ezután pedig sózd be - ha azt szeretnéd, hogy ízletesebb legyen, pár órával a készítés előtt áztasd fokhagymás tejbe őket -, és tedd félre.

A sajtot szeleteld négy egyforma méretű részre, vagy reszeld le, és porciózd négy egyenlő adagra. Készítsd elő a panírozáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát, a tojásokat pedig verd fel a tejjel és egy csipet sóval.

Ha mindennel előkészültél, a hússzeletekre helyezz egy-egy szelet sonkát, rá a sajtot, majd tekerd fel, vagy csináld úgy, hogy a hús egyik felére teszed a rávalókat, és ráhajtod a másik felét.

Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítsd. A feltekert vagy behajtott töltött húsokat forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában. Egy serpenyőben forrósíts annyi olajat, hogy félig ellepje majd a húsokat, majd vedd alatta közepes lángra a tűzhelyet, és végig ezen süsd ki a szeleteket. Amikor már szépen megpirultak, kész is vannak, egy papírtörlőre szedd ki őket.

Még több finom töltött hús

Ha kedvet kaptál a töltött fogásokhoz, készíts minél többet!

Blog.hu ajánló