Egyszerű citromos piskóta

Így nem esik össze a tészta

A lekváros helyett próbáld ki a citromos piskótát! Ha így csinálod, a tészta is tökéletes és puha lesz.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Ettől a frizurától leesik a násznép álla: nyűgözd le őket fonott konttyal! »

Káposztás méregtelenítő ital: bizarrul hangzik, de finom és megszépít »

Mesebeli ruhában ment férjhez a modell - Nem érdekelte, hogy már másodszor »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citromos piskóta ideális tea, kávé mellé vagy önmagában, édességvágy csökkentésére. Ez a tészta másnapra is pillekönnyű marad. A sütit rengeteg módon feldobhatod, tejszínnel, citromos fagyival, egzotikus gyümölcsökkel is megbolondíthatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 citrom
  • 3 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. Keverd habosra a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet elegyítsd a sütőporral. A tojások fehérjéből verj kemény habot egy csipet sóval. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, add hozzá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Két citromot alaposan moss meg, a héjukat reszeld le, és add a tésztához, az egyik levét is facsard bele, majd jól keverd el. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt formába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Vigyázz, 10-15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik.

A mázhoz a többi citrom levét keverd ki a porcukorral úgy, hogy csak kicsit legyen folyós. Ha a piskóta megsült, csorgasd rá a mázat.

Blog.hu ajánló