Könnyű, remegős citromos csodasüti - Magától rétegződik a sütőben

A citromos csodasüti a nyár egyik kedvenc édessége: krémes, lágy, réteges, kissé fanyar, és egyszerűen elronthatatlan.

Könnyű, remegős citromos csodasüti - Magától rétegződik a sütőben

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt megveszel egy overallt »

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

Levendula az esküvőn: illatos, romantikus és csodaszép »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáriasítsd a népszerű intelligens krémest, a vaníliás és csokis változat után most a citromos csodasüti hódít. Érdekessége, hogy sütés közben magától szétválik a tészta úgy, hogy lesz alja, krémes belseje és teteje. Fontos, hogy lassan süsd az édességet, különben nem lesz réteges. Jól harmonizálnak vele a különböző idénygyümölcsök, így azokkal tálalva még csodásabb.

  

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 11 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd a cukorral szinte fehéredésig, majd dolgozd hozzá a vajat és a vaníliát. Forgasd hozzá több részletben a lisztet, majd mehet hozzá a citrom frissen facsart leve, a reszelt héja, és fokozatosan a tej is. Addig keverd, amíg a massza szép sima nem lesz. Végül forgasd hozzá a tojáshabot. Ekkor már óvatosan, laza mozdulatokkal, csak spatulával keverd. Nem kell teljesen simára dolgoznod. Akkor jó, amikor még látsz fehérjedarabokat a masszában.

Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 175 fokon körülbelül egy órán át. Akkor van kész, amikor a teteje aranybarna, piteszerű, a belseje pedig krémes. Ha túl gyorsan pirul, takard le a tésztát alufóliával. Amikor kihűl, hintsd meg porcukorral, és vágd fel kockákra.

1
Blog.hu ajánló