Könnyű, remegős citromos csodasüti - Magától rétegződik a sütőben
A citromos csodasüti a nyár egyik kedvenc édessége: krémes, lágy, réteges, kissé fanyar, és egyszerűen elronthatatlan.

Könnyű, remegős citromos csodasüti - Magától rétegződik a sütőben
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáriasítsd a népszerű intelligens krémest, a vaníliás és csokis változat után most a citromos csodasüti hódít. Érdekessége, hogy sütés közben magától szétválik a tészta úgy, hogy lesz alja, krémes belseje és teteje. Fontos, hogy lassan süsd az édességet, különben nem lesz réteges. Jól harmonizálnak vele a különböző idénygyümölcsök, így azokkal tálalva még csodásabb.

  

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 11 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd a cukorral szinte fehéredésig, majd dolgozd hozzá a vajat és a vaníliát. Forgasd hozzá több részletben a lisztet, majd mehet hozzá a citrom frissen facsart leve, a reszelt héja, és fokozatosan a tej is. Addig keverd, amíg a massza szép sima nem lesz. Végül forgasd hozzá a tojáshabot. Ekkor már óvatosan, laza mozdulatokkal, csak spatulával keverd. Nem kell teljesen simára dolgoznod. Akkor jó, amikor még látsz fehérjedarabokat a masszában.

Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 175 fokon körülbelül egy órán át. Akkor van kész, amikor a teteje aranybarna, piteszerű, a belseje pedig krémes. Ha túl gyorsan pirul, takard le a tésztát alufóliával. Amikor kihűl, hintsd meg porcukorral, és vágd fel kockákra.

Blog.hu ajánló