Könnyű, remegős citromos csodasüti - Magától rétegződik a sütőben
A citromos csodasüti a nyár egyik kedvenc édessége: krémes, lágy, réteges, kissé fanyar, és egyszerűen elronthatatlan.

Könnyű, remegős citromos csodasüti - Magától rétegződik a sütőben
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáriasítsd a népszerű intelligens krémest, a vaníliás és csokis változat után most a citromos csodasüti hódít. Érdekessége, hogy sütés közben magától szétválik a tészta úgy, hogy lesz alja, krémes belseje és teteje. Fontos, hogy lassan süsd az édességet, különben nem lesz réteges. Jól harmonizálnak vele a különböző idénygyümölcsök, így azokkal tálalva még csodásabb.

  

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 11 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd a cukorral szinte fehéredésig, majd dolgozd hozzá a vajat és a vaníliát. Forgasd hozzá több részletben a lisztet, majd mehet hozzá a citrom frissen facsart leve, a reszelt héja, és fokozatosan a tej is. Addig keverd, amíg a massza szép sima nem lesz. Végül forgasd hozzá a tojáshabot. Ekkor már óvatosan, laza mozdulatokkal, csak spatulával keverd. Nem kell teljesen simára dolgoznod. Akkor jó, amikor még látsz fehérjedarabokat a masszában.

Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 175 fokon körülbelül egy órán át. Akkor van kész, amikor a teteje aranybarna, piteszerű, a belseje pedig krémes. Ha túl gyorsan pirul, takard le a tésztát alufóliával. Amikor kihűl, hintsd meg porcukorral, és vágd fel kockákra.

Blog.hu ajánló