Charlotte-torta

A kis hercegnő is imádná

A piskótatekercsekkel borított édességnek senki sem tud ellenállni, kezdve az egészen kicsiktől az idősekig.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túró, a joghurt és az omlósan lágy tészta csodálatosan látványos elegyet alkot, aminek minden ünnepelt őszintén örülhet.

Bármilyen gyümölccsel, vagy lekvárral készítheted, de a legszebb eper, málna, vagy barack felhasználásával lesz.

Charlotte torta

Hozzávalók:

  • 4 evőkanálnyi búzaliszt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • 1 fél csomag sütőpor
  • 25 dkg lekvár, vagy dzsem

A töltelékhez:

  • 35 dkg zsíros tehéntúró
  • 15 dkg görög joghurt - natúr
  • 1 csomag zselatin
  • 7 dkg porcukor
  • 20 dkg gyümölcs, lehetőleg olyan, amilyenből a lekvár készült

Elkészítés ideje:

1 óra + a hűtés

Elkészítés menete:

Kezdd a piskótával! Mérd ki a hozzávalókat, majd a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéket verd kemény habbá a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport. A sárgájákat verd fel, majd keverd szintén a többiekhez. Amikor homogén masszát kaptál, egy tepsit bélelj ki sütőporral, egyengesd el benne a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amíg sül, jöhet a krém! A zselatint készítsd el a csomagolásán leírt módon, a gyümölcsöt kockázd fel, a túrót keverd el a joghurttal, majd ezeket mind keverd eggyé. Közben megsült a tészta, a sütőpapírral együtt vedd ki a tepsiből, majd kendd meg a lekvárral és tekerd fel óvatosan egy konyharuha segítségével. Hagyd kihűlni, majd vágd centi vastag karikákra. Egy 26 centis tortaformát bélelj ki a karikákkal, majd halmozd rájuk a joghurtos krémet. Tedd hűtőbe két órára, utána fogyaszthatod. 

Isteni édességek mascarponéval

A krémsajtnak képtelenség ellenállni

A legjobb és legkrémesebb sütik mascarponéval

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük