Téli caprese sült céklával: egyszerű, egészséges, finom vacsora

Téliesítsd a klasszikus capresét, a paradicsomot cseréld le egészséges és finom sült céklára!

ceklas-caprese
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok nagy kedvence, a caprse télen-nyáron hódít. Ilyenkor a paradicsom helyett immunerősítő céklával készítsd. Tele van antioxidánssal, értékes ásványi anyagokkal és C-vitaminnal is. A caprese sikerének titka a jó minőségű mozzarella és olívaolaj. 

Céklás caprese

Hozzávalók

  • 3 db cékla
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Amikor a cékla puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Amikor kicsit hűl, pucold meg, és vágd fel közepes vastagságú karikákra.  
A mozzarellát csepegtesd le, és szeleteld fel, majd rétegezd a céklával egy tálba vagy tányérra. Locsold meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és szórd meg petrezselyemmel. 
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük