Így készül a burek: hagyományos balkáni ropogós tésztaétel
A porhanyósra sült tészta alá szinte bármilyen tölteléket készíthetsz, isteni lesz!
Ez az étel lehet édes, lehet sós, töltheted bármivel, amit csak megkívánsz, most a túrós változat receptjét mutatjuk meg, de ugyanígy készítheted, amivel jólesik.
Különböző zöldségek, fűszeres húsos raguk, de akár vaníliapuding is kerülhet bele!
Burek
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 60 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 5 dkg cukor
- ízlés szerint mazsola, reszelt citromhéj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Mint a legtöbb népszerű étel, ez is borzasztóan egyszerű, persze ha a tésztát is te készítenéd el, az némileg megnehezíti a munkát, de egyszer érdemes kipróbálni.
A réteslapon kívül az összes hozzávalót keverd össze, ízesítsd hangulatod szerint, egy kis vaníliával is feldobhatod, vagy édes helyett sós túrós tölteléket is készíthetsz, kaporral és szalonnapörccel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ha kész a töltelék, nincs más dolgod, mint egy tepsit megkenni vékonyan olajjal, majd a réteslapokat egyesével kiteríteni, vékonyan azokat is megkenni olajjal és egy-két evőkanálnyi töltelékkel megtöltve feltekerni - a réteslaptól nagyban függ, hogy mennyi tölteléket tud felvenni, ezt majd látni fogod az elsőnél nagyjából -, majd ha ezzel megvagy, a tepsire tenni.
Amikor mindenkit feltekertél, és a töltelék is elfogyott, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és 30 perc alatt süsd ropogósra az ételt.
Még több finomság, amit otthon is elkészíthetsz
Nem csak az éttermekben ehetsz különleges finomságokat.
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- krumpli
A legfinomabb brassói aprópecsenye receptje
- liszt
- élesztő
Így készül a ropogós grissini
- cukor
- tejszín