Olvadós belsejű brownie házi eperszósszal - A tészta csak kanállal ehető

A fényes, roppanós tetejű, ragacsos belsejű brownie eperszósszal verhetetlen.

Brownie eperszósszal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a süti igazi kész őrület, amelyet elkészíteni gyerekjáték. Néhány praktikával minden eddiginél lágyabb lesz a népszerű csupa csokis édesség.

Fontos, hogy a brownie-nak jó minőségű étcsoki legyen az alapja. Másik szabály, hogy akkor vedd ki a sütőből, amikor éppen megszilárdul a belseje.

Brownie eperszósszal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó
  • 3 tojás

Az eperszószhoz:

  • 50 dkg eper
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé

A csokit tördeld egy lábosba, majd vízgőz felett, állandóan kevergetve olvaszd össze a vajjal és a cukorral. Ha kész, húzd le a tűzről. Amikor a massza langyosra hűl, rakd hozzá egyesével a tojásokat. Mindegyikkel kavard egy kicsit, végül forgasd hozzá a lisztet és a kakaót.

A homogén tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. A tetejét kicsit egyengesd el kanállal, majd előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ha túlsütöd, nem lesz ragacsos, nedves a belseje. Akkor az igazi, ha éppen csak szilárd, a teteje pedig kicsit megrepedezik. 

A szószhoz az epret mosd meg alaposan, majd a cukorral és a citromlével tedd fel főni. Ha már puha, turmixold össze. Amikor besűrűsödik, vedd le a tűzről, és hűtsd ki. Tálaláskor öntsd le vele a felszeletelt brownie-t, a tészta tetejére epret is tehetsz.

Ezt is szeretjük