Nincs 300 kalória egy adag: egyszerű, krémes brokkolis tészta
A brokkolis tészta ízletes, nem terheli meg a gyomort, mégis laktató. A válogatósoknak is bejön.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkoli igazi vitaminbomba, így jó, ha rendszeresen a tányérodra kerül valamilyen formában. Rengeteg módon elkészítheted, ám ez a mascarponéval gazdagított tészta különösen finom. Kard Éva receptjét elsőre megszereted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy csokor brokkoli
  • 25 dkg tészta
  • 15 dkg mascarpone
  • fél dl tejszín
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 evőkanál étolaj
  • fél citrom leve
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a visszamaradt szárrészt vékonyan pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Egy fazékba önts vizet, majd add hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, a sót, és kezdd melegíteni. Amikor már forr, tedd bele a szárrészét. Ha félpuha, add hozzá a brokkolirózsákat, és pár perc alatt főzd roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedd ki, és hideg vízzel öblítsd le.

A brokkoli rózsáiból tégy félre néhány darabot. A többi zöldséghez add hozzá a mascarponét, a tejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd pépesítsd botmixerrel. A visszamaradt főzőlevet újra forrald fel, tedd bele a tésztát, és főzd ízlés szerint puhára. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd csepegtesd le. Ezután keverd a pépesített, meleg brokkoliszószhoz a tésztát, majd a félretett brokkolit is óvatosan rakd hozzá. Rögtön tálald, ízlés szerint frissen őrölhetsz rá borsot, és csepegtethetsz rá citromlevet is.

Blog.hu ajánló