Sült tofu brokkolival és rizzsel: vegetáriánusok nagy kedvence

Az ízletes, könnyű, brokkolis-rizses tofut a húsimádók is szeretni fogják.

brokkolis-rizses-tofu
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tofu, vagyis a szójababsajt a keleti konyha kedvence. Tökéletes fehérjeforrás, remekül helyettesítheted vele a húst. A vegetáriánusok étlapján gyakran szerepel. Sokféleképpen felhasználható, sütve, rántva is jó választás. Rizzsel, brokkolival kiváló ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Brokkolis-rizses tofu

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg tofu
  • 1 fej brokkoli
  • 1 bögre rizs
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent a főzéshez. A vöröshagymát aprítsd fel, a brokkolit szedd rózsáira, a tofut kockázd fel. A rizst mosd meg jó alaposan. Tedd fel kétszeres mennyiségű vízben főni, és dobj hozzá egy teáskanál sót. Fedő alatt párold puhára a rizst 15 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. 

Egy wokban vagy serpenyőben hevíts olajat, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és dobd rá a brokkolit. Pirítsd kevergetve egy kicsit, majd fedő alatt párold nyolc-tíz percig. Amikor már majdnem puha, tedd hozzá a tofut. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, locsold meg szójaszósszal, és süsd össze pár perc alatt. A rizzsel együtt kínáld, de akár össze is forgathatod. Szezámmagot is szórhatsz rá tálalás előtt. 

A brokkolitócsniba sem kell hús, egyszerű, gyors, és nagyon finom. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük