Illatos, foszlós házi briós csokival megszórva - A pékségben soha nem ilyen finom
A csokis briós tésztája légiesen könnyű, és még másnap sem lesz száraz.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

beauty and style

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos, házi briós igazán csábító reggeli. Ha csokidarabokkal is megszórod, mindenki még nagyobb örömmel fogyasztja el. Egy pohár itallal, lekvárral vagy vajjal megkenve tartalmas napindító. 

Ezzel a kelt tésztával könnyű bánni, így a nem túl tapasztalt háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak. Sütheted klasszikus formában, a muffinsütődben, de csiga alakú is lehet.

Briós csokival

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  •  csipet só

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés ideje: 30 perc, kelesztés: 1 óra 5 perc

A tésztához az élesztőt morzsold langyos tejbe, és adj hozzá egy evőkanál cukrot. Várj tíz percig, amíg felfut, azaz jól megemelkedik, a teteje pedig habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, öntsd hozzá a megkelt élesztőt, rakd hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgát, a sót, a vaníliás cukrot és a maradék cukrot. Dagaszd addig, amíg a tészta elválik a kezedtől, és szép fényes lesz. Takard le konyharuhával, és keleszd meg körülbelül 45 perc alatt.

Ha a tészta a duplájára nő, borítsd enyhén lisztes felületre, gyúrd át, és oszd 12 részre. Sodorj rudakat, és tekerd csiga formájúra. Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit nagyobb távolságra, és pihentesd még 20 percig. Végül kend meg mindegyik brióst villával felvert tojásfehérjével, és szórd meg aprított csokival és cukorral. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Blog.hu ajánló