Brassói aprópecsenye receptek

Szaftosan magyaros

Bár általában külön szolgálják fel, a brassói úgy az igazi, ha a krumpli és a hús együtt sül a tepsiben.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

Komolyan ez a nadrág lesz a divat? Annyira nem tűnik jó ötletnek »

Így őrizd meg a nyári barnaságot még nagyon sokáig: bevált tippek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az éttermekben kapható brassói aprópecsenye, tisztelet a kivételt képező vendéglőknek, általában sült krumpliból és pörköltből összeborított egyvelegből áll, de van, hogy össze sem keverik.

Az eredeti recept szerint a krumplit a félig megfőtt pörkölttel kell megsütni a sütőben, így az ízek összeérnek. Próbáld ki, mert így lesz igazán finom.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • só, bors
  • pirospaprika

A krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és 2-3 centi széles, 4-5 centi hosszú csíkokat vágj belőle.

A szalonnát vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, a hagymát karikázd fel. A szalonnát pirítsd meg, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt fonnyaszd meg.

Dobd rá a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítsd, majd hintsd meg a majoránnával, sózd, borsozd, és szórd meg paprikával.

Lassú tűzön, fedő alatt párold félpuhára. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótold. Ha félig megfőtt a hús, akkor a krumplit tedd tepsibe, öntsd rá a pörköltet, a levét is, és forró sütőben süsd addig, míg a krumpli meg nem puhul.

Borsós brassói

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 40 dkg borsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1 hegyes paprika
  • bors, só, pirospaprika

A húst mosd meg, majd szárítsd meg, és vágd fel két-három centis kockákra. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, de nem kell túl apróra. A szalonnát is kockázd fel, majd pirítsd meg, ha már kisült némi zsír, tedd hozzá a hagymákat, és fonnyaszd meg őket. Dobd rá a húst, pirítsd át, fűszerezd meg, majd hagyd, hogy levet eresszen. Egy kevés vizet adhatsz hozzá.

Ha a hús már puha, öntsd hozzá a borsót. Attól függően, hogy konzervet vagy nyerset használtál-e, párold, amíg a szemek puhák nem lesznek. Sült krumplival tálald. Ha hagyományos módon készítenéd el, akkor járj el a fent leírt módon, csak ne hagyd ki a borsót a tepsiből.

Pulykás brassói

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 40 dkg burgonya
  • 1 húsos paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olaj

A megtisztított krumplit vágd kockákra. A húst csíkozd fel, a hagymát felezd el, majd szeleteld, és az olajon kicsit pirítsd meg. Erre dobd a húst, és fehéredésig pirítsd. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, majd fedő alatt félig párold meg. Ha ez kész, öntsd a krumplival együtt kiolajozott hőálló tálba, sózd, borsozd, és közepes lángon süsd omlósra a húst.

Blog.hu ajánló