Fantasztikus Bounty piskótatekercs - Puha, krémes és nagyon csokis
A Bounty piskótatekercset is a népszerű kókuszos csoki ihlette.
A Bounty piskótatekerccsel minden kókuszimádót levehetsz a lábáról, és még a sütést sem kell túlbonyolítanod. Nagyon finom és mutatós desszert, amelynek vizes piskótatekercs az alapja. Fontos, hogy a tésztát rögtön a sütőből kivéve tekerd fel, így kevesebb eséllyel törik meg. A csokis krémet a tejszín még lágyabbá teszi.
Bounty piskótatekercs recept
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 evőkanál meleg víz
- 1 csomag vaníliás cukor
Csokis krémhez
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 db tojássárga
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
Tetejére
- 10 dkg kókusz
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverd jó habosra. Rakd hozzá a meleg vizet, majd keverd még egy-két percig. Forgasd hozzá az átszitált lisztet, és spatulával dolgozd simára a masszát. Egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 15 perc alatt. A piskótát borítsd egy nedves konyharuhára, húzd le róla a papírt, és rögtön tekerd fel. Addig hagyd rajta a konyharuhát, amíg langyosra hűl.
A krémhez a vajat keverd habosra a cukorral. A tojást üsd egy tűzálló edénybe, rakd hozzá a tejszínt, a kakaót, az étcsokit és a lisztet, majd vízgőz felett, kevergetve főzd sűrűre. Ha langyosra hűl, keverd hozzá a vajat. Tekerd le a piskótát, kend meg a krémmel, majd szorosan csavard fel. Kívülről is vond be a maradék csokis masszával, és jó vastagon szórd meg kókusszal. Tedd a hűtőbe egy-két órára, csak utána vágd fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept