Bevált recept! Így készítsd el a borsós tokányt, hogy omlós és finom maradjon a hús

A zöldborsóidényben temérdek fogást készíthetsz a zöldségből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tokány a pörkölt távoli rokona, a csíkokra vágott hússal készülő ragut már nagyon régóta ismeri és használja a magyar konyha, félreértett változatát pedig a menzákon kismilliószor kóstolhattad.

Mint minden hagyományos fogásnak, ennek is temérdek változata létezik, van, ahol marhából, van, ahol tejföllel készítik, és olyan is, ahol paprikával, szinte a pörkölttel megegyező módon - találd meg a neked legjobban tetsző változatot!

Borsós tokány

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 40 dkg zöldborsó
  • 15 dkg zsírszalonna
  • 2 evőkanálnyi majoránna
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanálnyi paradicsomsűrítmény
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, sózd be egy kicsit, majd vágd ujjnyi vastag csíkokra. A szalonnát vágd egységes méretű kockákra, majd egy forró serpenyőben kezdd el pirítani. Ha már elég zsírt engedett, fonnyaszd meg benne a hagymát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a hagyma elérte a kívánt állapotot, tedd mellé a húst, és pirítsd fehérre. Miután elérte ezt az állapotot, szórd meg a a majoránnával, öntsd hozzá a bort, és lefedve főzd puhára - ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, mindig csak annyit, hogy ne lepje el teljesen.

Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amikor félig megpuhult, add hozzá a borsót - ha konzervet használsz, akkor elég a főzés végén hozzáadni -, a fokhagymát és a paradicsompürét, borsozd kedvednek megfelelően, majd immár fedő nélkül főzd tovább, amíg egészen puha lesz.

Ezt is szeretjük