Borjúpörkölt hagyományosan

A nagyi receptje

A borjúhús sokak szerint finomabb, mint a marha. Mindkét változatot érdemes kipróbálni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A marhapörkölt kistestvére a borjúból készült kiadós fogás. A borjúhús fiatalabb és omlósabb, érdemes otthon is megpróbálkozni vele.

Fontos, hogy megfelelő ideig párold, nem szabad kapkodni, ráérősen akár másfél órát is főhet.

Borjúpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúhús
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • csipet köménymag

Elkészítés ideje:

Körülbelül két óra.

Elkészítés menete:

A hagymát és a húst kockázd fel, a paradicsomot és paprikát is vágd azonos méretű kockákra. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szórd meg pirospaprikával, és sózd meg, majd keverd el. Add hozzá a paradicsomot és paprikát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.

Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Addig főzd a pörköltet fedő alatt, amíg a hús omlós és puha nem lesz. A vizet, ha szükséges, időről időre pótold, de csak a végén sózz utána.

Ezt is szeretjük