Bolognai raguval töltött krumpli

Rég ettél ilyen finomat

A bolognais töltött krumplit kicsit tovább tart elkészíteni, mint a kedvelt tésztát, de megéri.

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Így sminkeld az ajkaidat, hogy teltebbnek tűnjenek - Pofonegyszerű! »

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bolognais töltött krumpli fantasztikus vacsora. Mindenki elégedetten és tele gyomorral áll majd fel az asztaltól. Melegen az igazi. Vegyes idénysalátával vagy ecetes savanyúsággal kínáld. Hossó Anita receptje hosszú téli estékre különösen ajánlott.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes krumpli
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál köménymag
  • őrölt pirospaprika
  • kevés cukor
  • bors
  • oregánó
  • vaj
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd és dörzsöld meg alaposan. Tedd fel héjában egy kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Rakd hozzá a köménymagot, a babérlevelet és a sót. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét a krumpli. Óvatosan szűrd le, és még melegen hámozd meg. Hagyd hűlni, majd a krumpli aljáról és a tetejéről is vágj le egy kis darabot. A belsejét vájd ki, törd meg.

A raguhoz önts kevés olajat egy edénybe, reszeld bele a megtisztított vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket. Dinszteld pár percig, majd dobd rá a darált húst. Sózd meg egy kicsit, és pirítsd a húst addig, amíg elfő a leve. Ekkor add hozzá a feldarabolt, hámozott paradicsomokat, öntsd hozzá a paradicsomlevet, fűszerezd borssal, pirospaprikával, oregánóval, és szórd meg  kevés cukorral is. Főzd a szószt takaréklángon körülbelül 15-20 percig.

Keverd a kész bolognai szószhoz a megtört krumplit, s töltsd meg a masszával a kivájt burgonyát. Tedd egy kivajazott tűzálló tálba, fedd le alufóliával. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15-20 percig süsd a krumplit. Utána vedd le az alufóliát, a kalapkát kend meg tojássárgával, szórd meg reszelt sajttal, és süsd pirosra. Petrezselyemmel díszítve azonnal tálald.