Bolognai spagetti: így csinálják az olaszok

Bár egyszerűbb, ha készen veszed az üveges szószt, ha igazán finomat szeretnél enni, akkor főzd meg magad a bolognai ragut.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bolognai spagetti nagy kedvenc, és a milánóival ellentétben valóban létezik Olaszországban is. Pénzes napokon készítsd marhahúsból, de ha a pénztárcád épp nem vastag, akkor sertésből.

Arra ügyelj, hogy a tészta rágós maradjon, úgy lesz autentikus az olasz fogás, hiszen a taljánok is mindig al dentére hagyják a spagettit.

Bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány, darált marhahús
  • 40 dkg spagetti
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors
  • parmezán

A hagymát vágd apróra, majd dinszteld meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd őket együtt.

Ha a hús már fehér, öntsd hozzá a paradicsomot a levével együtt, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, a fokhagymát zúzva add hozzá. Párold puhára a húst, önts alá kevés vizet, ha szükséges.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A spagettit főzd ki sós vízben, majd szűrd le, de nem szükséges leöblíteni. Tálald a szósszal együtt, parmezánnal megszórva.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük