Duplasajtos bolognai lasagne - Az olaszok így csinálják
A valódi bolognai lasagne összeállítása nem kis idő, de megéri a fáradságot.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a bolognai lasagne a világ második legkedveltebb étele? Nem véletlenül, hiszen a darált hús, a paradicsom, a sok sajt és a fűszerezés különösen finom összhatást eredményez.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg lasagne
  • 30 dkg darált sertéshús - sovány
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg búzaliszt
  • 4 dkg paradicsompüré
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj
  • füstölt szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apró kockákra a füstölt szalonnát, a vöröshagymát reszeld le, majd együtt pirítsd meg a forró olívaolajon. Tedd hozzá a finomra darált sertéshúst, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval. Öntsd hozzá a paradicsompürét és a vörösbort, és egy órán át párold. Ha elfő a leve, öntsd fel vízzel. Akkor jó, ha a hús puha. Majd a tejfölt keverd simára a liszttel, öntsd a húshoz, és forrald át.

Bő, sós vízben főzd öt percig a tésztalapokat, majd csepegtesd le. Egy tűzálló tálba tégy alulra egy kevés masszát, kend el, és a tészta felét terítsd le. A két sajtot reszeld le, keverd össze, és szórj belőle a tésztára. Majd erre öntsd rá a húsos mártás felét, és fedd be a maradék tésztával. Arra tégy ismét húst, a tetejére pedig reszelt sajt kerüljön. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és addig süsd, amíg szépen megpirul a teteje. A lasagnét kockákra vágva tálald.

Blog.hu ajánló