4 isteni bográcsos leves hétvégére

A bográcsozás célja nem a kulináris csodák elkészítése, hanem a főzés folyamata. A jó társaság és a közös élmény adja meg a valódi aromáját.

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Tudod, hol van ez a vár? Nehezen találni megnyugtatóbb helyet ennél a tiszta zöldövezetnél (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Otthon elkészíthető göndörítő, selymesítő hajkrém: csodás loknijaid lesznek tőle »

Visszatér a divatba a 70 éve elfeledett fürdőruha - Csodaszép fotókon mutatták meg »

Nem feszülős, de nagyon nőies: ez a nadrágfazon a telt alakon is jól mutat »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bográcsos ételekről nem mondható el, hogy diétásak, de nem is ezért szeretjük őket. A közösségi élmény teszi őket közkedveltté, illetve a kapcsolódó emlékek, melyek visszaröpítenek a nagyszülők telkére vagy épp az osztálykirándulásokra.

Hívd össze a barátokat vagy a családot, rakjatok tüzet a kertben, és indulhat is a bográcsolás.

Paksi halászlé

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 3 hagyma
  • 6 dkg pirospaprika
  • 3 dkg só
  • 3-4 cseresznyepaprika
  • olaj

A pontyot tisztítsd meg, szabadítsd meg fejétől, farkától, szeleteld fel a testét, és távolítsd el a keserűfogát. A hagymát vágd apróra, dinszteld meg kevés olajon, és körülbelül négy liter vízzel tedd fel főni a halszeletekkel együtt.

Mikor elkezd forrni, tedd bele a sót, a paprikákat, illetve a pirospaprika felét. Hagyd 30 percig forrni, majd add hozzá a maradék paprikát. Még pár percig hagyd a tűzön.

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg erdei gomba
  • 20 dkg leveszöldség
  • 15 dkg hagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál paprika
  • 1 evőkanál só
  • bors

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát pirítsd meg, add hozzá az apróra vágott hagymát, ezt is dinszteld pár percig, majd add hozzá a kis kockákra vágott húst. Sózd, borsozd, és párold félpuhára. Utána adj hozzá két liter vizet és a kockákra vágott leveszöldséget, majd főzd tovább. Mikor megpuhult, dobáld bele a felkockázott gombát, fűszerezd paprikával, és keverd bele a tejfölt. A végén add hozzá az apróra vágott kaprot és a felvágott paprikát, illetve paradicsomot.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 1 kg burgonya
  • 3 vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 5 dkg őrölt pirospaprika
  • bors
  • köménymag

A vöröshagymát - apróra vágva - dinszteld meg. A felvágott húst tedd a hagymára, és hagyd, hogy fehér kérget kapjon. Öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Ha felforrt, add hozzá a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni, idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzd addig, amíg a hús már majdnem puha. Ekkor add hozzá a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Hagyd főni még húsz percig. Az utolsó percekben add hozzá a paprika másik felét.

Bugaci leves

Hozzávalók:

  • 5-6 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg darált sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál édes fűszerpaprika

A szalonnát vágd kockára, olvaszd ki a zsírját, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a felszeletelt zöldségeket és a fűszerpaprika felét, majd kevés párolás után engedd fel vízzel. Hagyd felforrni. A húsból, a tojásból, a zsemlemorzsából, a zúzott fokhagymából, a petrezselyemzöldből, a sóból, a maradék fűszerpaprikából és az őrölt feketeborsból készíts kisebb húsgombócokat, majd tedd őket a forrásban lévő levesbe. A liszttel és a tejföllel habard be, és hagyd forrni még pár percig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló