Halászlé bográcsban

Ízletes klasszikus

A nyár a strandolások és a vízi mókák mellett a halfogyasztás szezonja, rakj tüzet, kapd elő a bográcsot és főzz halászlét!

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A halászlé a túlmisztifikált ételek nagykönyvének meghatározó darabja, pedig semmi bonyolult nincs benne, kezdj neki bátran, mindenkinek ízleni fog!

Tájegységenként eltérő módon készítik, egy fix pont azonban minden halászlénél van, ez pedig nem más, mint a mellé fogyasztandó, jó nagy szelet friss, fehér kenyér.

Halászlé bográcsban

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított, darabolt ponty, belsőségekkel
  • 25 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb hal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

Az előkészített halhúst sózd be, majd hagyd állni legalább egy órát. Ha letelt az erre szánt idő és a bogrács előkerült, nameg alatta a tűz már megfelelő - lobogó tűzre lesz szükséged, nem parázsra! -, akkor rendezd el a halszeleteket - a belsőséget még ne! - és a kisebb-nagyobb darabokra vágott hagymát a bogrács alján, majd öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel.

Amikor elkezd forrni és már nem habos, keverd hozzá a pirospaprikát is. Főzd így nagyjából 20 percig, majd add hozzá a csípős paprikát és a bort is, aztán hagyd fortyogni még fél órát és már kész is a remekmű.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló