Halászlé bográcsban
Ízletes klasszikus
A nyár a strandolások és a vízi mókák mellett a halfogyasztás szezonja, rakj tüzet, kapd elő a bográcsot és főzz halászlét!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A halászlé a túlmisztifikált ételek nagykönyvének meghatározó darabja, pedig semmi bonyolult nincs benne, kezdj neki bátran, mindenkinek ízleni fog!

Tájegységenként eltérő módon készítik, egy fix pont azonban minden halászlénél van, ez pedig nem más, mint a mellé fogyasztandó, jó nagy szelet friss, fehér kenyér.

Halászlé bográcsban

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított, darabolt ponty, belsőségekkel
  • 25 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb hal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

Az előkészített halhúst sózd be, majd hagyd állni legalább egy órát. Ha letelt az erre szánt idő és a bogrács előkerült, nameg alatta a tűz már megfelelő - lobogó tűzre lesz szükséged, nem parázsra! -, akkor rendezd el a halszeleteket - a belsőséget még ne! - és a kisebb-nagyobb darabokra vágott hagymát a bogrács alján, majd öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel.

Amikor elkezd forrni és már nem habos, keverd hozzá a pirospaprikát is. Főzd így nagyjából 20 percig, majd add hozzá a csípős paprikát és a bort is, aztán hagyd fortyogni még fél órát és már kész is a remekmű.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló