Bográcsos egytálételek receptjei
Tűz fölött az igazi
Itt a bográcsozás ideje, hívd meg a barátaidat egy kiadós lakmározásra, és készítsd el receptjeinket.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt az igazi nyár, úgyhogy ideje kiköltözni a kertbe, a szabadba. Ha arra gondolsz, na és ki fog főzni, a válasz egyszerű: vidd ki a konyhát is magaddal! Tény, hogy a bográcsban készült ételek mindig sokkal finomabbak, mint tűzhelyen készült testvéreik.

Ráadásul, ha meghívod barátaidat, a munka is szórakozásnak fog tűnni, aminek a végén jót lakmározhattok.

Paprikás krumpli bográcsban

Hozzávalók:

  • 3 kg krumpli
  • 30 dkg császárszalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 szál kolbász
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom

A szalonnát aprózd fel, majd tedd a bográcsba, és süsd ki a zsírját. Szórd rá a felaprított vöröshagymát, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, és öntsd fel pici vízzel. A krumplit pucold meg, vágd cikkekre, és tedd a bográcsba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd add hozzá a karikára vágott kolbászt is. Néhányszor kevergesd meg, és ha a krumpli megpuhult, vedd le a tűzről.

Lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldpaprika
  • 1 kg paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 szál főzőkolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 szál füstölt kolbász

A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban süsd ki a zsírját. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd üvegesre. A gerezdekre vágott paradicsomot tedd bele, és ízlésed szerint sózd meg.

Amikor levet ereszt, tedd bele a felkarikázott kolbászt és paprikát. Amikor felforr, még nagyjából 20 percig főzd, és ha nem elég sós, fűszerezd meg.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 kg krumpli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 dl olaj
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény

Öntsd az olajat a bográcsba, majd dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Vedd le a tűzről, szórj rá pirospaprikát, engedd fel 1-2 dl vízzel, és tedd vissza a tűzre. A felkockázott húst dobd bele, szórd rá a zúzott fokhagymát és a köményt, majd ízesítsd ízlésed szerint sóval. Engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A krumplit pucold meg, vágd kisebb kockákra, és amikor a hús már majdnem puha, add a gulyáshoz. A szintén apróra vágott paradicsomot és paprikát is ekkor tedd bele. Engedd fel még nagyjából 3 dl vízzel, és addig főzd, míg a hús és a krumpli is puha lesz.

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg tarhonya
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kiskanál pirospaprika

A szalonnát kockázd fel, és a bográcsban süsd ki a zsírját. Pirítsd meg rajta a tarhonyát, majd szórd rá az apróra vágott hagymát, a pirospaprikát, valamint a kockára vágott krumplit, és öntsd fel 1 dl vízzel. A paprikát, a paradicsomot és a kolbászt vágd karikára, és add a tarhonyához. Ízlésed szerint sózd meg, és engedd fel egy liter vízzel. Főzd addig, míg a tarhonya és a krumpli megpuhul, és a kolbász is megfő.

Leadképünk a www.gasztro.receptem.com oldalról származik.

Blog.hu ajánló