A legjobb bográcsgulyás receptje

Így lesz omlós a hús

A nyári bográcsozások talán legnépszerűbb fogását senkinek sem kell bemutatni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató étel friss kenyérrel és egy picit csípősen a legjobb, a bevásárlásnál nagyon ügyelj arra, hogy milyen húst veszel!

Friss zöldségekből lesz a legfinomabb a kész leves, ha pedig bizonytalan vagy abban, hogy ki mennyire szereti csípősen, inkább csak tálaláskor vedd elő a hegyes erőst.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 2 kg marhalábszár
  • 6 sárgarépa
  • 1 kis fej zeller
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 80 dkg krumpli
  • 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 csapott evőkanálnyi őrölt kömény
  • 2-3 babérlevél
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 hegyes erős paprika - elhagyható
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék
  • 2 tojás és 6-7 evőkanálnyi liszt a csipetkéhez

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

Ha már meggyőződtél arról, hogy megfelelően ég a tűz, elkezdheted a készülődést. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd kockázd egységes méretű részekre, ne nagyon legyenek nagyobbak 2x2 centinél. A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindet darabold egységes méretűre, kivéve a vöröshagymát és a fokhagymát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Előbbit kockázd egészen apróra, utóbbit majd reszeld le, amikor eljön az ideje. Ha mindezzel előkészültél, olvassz 3-4 evőkanálnyi zsiradékot a bográcsban, majd tedd rá a hagymát. Amikor összeesett kellőképpen, add hozzá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehéredésig, majd húzd el a bográcsot a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát.

Add hozzájuk a paradicsomot és a paprikát, keverd el az egészet, aztán öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ezután dobd bele zellert. Ízesítsd sóval és borssal, a babérleveleket ne feledd!

A krumplit akkor tedd a bográcsba, amikor a hús már félig megpuhult, és ekkor kerülhet bele a többi zöldség is. Amikor már teljesen megpuhult, akkor tedd bele a csípős paprikát, a petrezselymet, és most reszeld bele a fokhagymát. Keverd el alaposan. A két tojást üsd egy kis tálba, adj hozzá egy csipet sót, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz úgy, hogy közepesen kemény masszát kapj. Ezt szaggasd a levesbe, és már kész is van a lakoma. 

Süss pogácsát a leves mellé!

Mutatjuk a legjobb változatokat.

A 7 legjobb pogácsarecept, amit valaha olvastál

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük