5 különleges bográcsos
A nyár utolsó heteire
Használd ki a maradék jó időt, és menj el kirándulni vagy nyaralni. Vagy csak állítsd fel a bográcsot a kert végében, és tedd különlegessé a hétvégi ebédet.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bográcsozást inkább a férfiak kedvelik, habár a hölgyek sem vetik meg, hiszen végre nem nekik kell főzni.

Amíg az önjelölt nomádok próbálják életben tartani a tüzet, addig barátnőiddel kellemesen elcseveghettek egymással. Mindkét fél jól jár.

Körömpörkölt bográcsban

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscsülök és -láb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1-2 dl vörösbor
  • bors
  • olaj

A megtisztított sertéslábat, csülköt áztasd ki. A felaprított hagymát dinszteld meg a bográcsban, borsozd, paprikázd. Add hozzá a kockákra vágott húst, és vízzel öntsd fel úgy, hogy bőven ellepje. Sózd meg. Főzés közben pótold az elpárolgott vizet, egészen addig, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor öntsd hozzá a vörösbort, és még hagyd a tűzön pár percig.

Paprikás krumpli bográcsban

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 40 dkg kolbász
  • 6 pár füstölt virsli
  • 6-8 zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors

A szalonnakockák zsírját süsd ki, add hozzá a pirospaprikát, illetve pár evőkanálnyi vizet. Szórd bele a felaprított hagymát, a felkarikázott kolbászt, illetve a paprikát. Csak pár perc múlva öntsd fel vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Add hozzá a krumplit. Ha ez megpuhult, akkor öntsd fel borral, add hozzá a virslikarikákat és a paradicsomot. Főzd készre.

Lecsó bográcsban

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 1-2 csípős paprika
  • 1 kg hagyma
  • olaj

A hagymát és a paradicsomot kockázd fel, a paprikát vágd karikára. Kevés olajon pirítsd át a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Amikor üvegesre pirult, tedd bele a zöldségeket, sózd meg, és főzd készre.

Szegedi halászlé

Hozzávalók:

  • 3,5 kg ponty
  • 3,5 kg harcsa
  • 5 fej vöröshagyma
  • erős paprika
  • szegedi őrölt paprika
  • 2 halászlékocka

A halat filézd ki, kockázd fel. A fejet és a farkat tedd a bográcsba az apróra vágott hagymával együtt, és adj hozzá annyi vizet, hogy az alapanyagokat ellepje. 45 perc alatt főzd puhára. Ezután távolítsd el a szálkát, majd a hagymával együtt passzírozd át a halat. A sűrítményből körülbelül 5 liternyit kellene kapni, ha nincs annyi, adj hozzá vizet. Öntsd vissza a bográcsba ezt az alaplevet, majd add hozzá a kockára vágott halat, a sót, a halászlékockákat és az erős paprikát. Fél óra múlva, mikor megpuhult a hal, szórd meg az őrölt paprikával, majd adj még neki 10 percet.

Babgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt sertéshús
  • 50 dkg száraz- vagy fejtett bab
  • 50 dkg vecsési savanyú káposzta
  • 30 dkg kolbász
  • babérlevél
  • 3 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csemege Piros Arany
  • csípős Piros Arany
  • pirospaprika
  • 2 l húsleves
  • 2 csokor kapor
  • tejföl
  • liszt

Előző este a babot és a húsokat hideg vízbe áztasd be. A bográcsban 3 liter hideg vízben tedd fel főni a babot és a felkockázott húsokat. Egészben tedd bele a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet és a húslevest. Hintsd meg pirospaprikával, és nyomj bele a kétféle Piros Aranyból ízlés szerint. Ha félig megfőtt a hús, add hozzá a kolbászt és a kaprot. Főzd készre, majd habard be tejföllel és liszttel.

Blog.hu ajánló