A birsalmasajt receptje

A nagyi is így készítette

A birsalmasajt első ránézésre elég furcsa étel - és másodikra is -, jellegzetes színe és állaga kiemeli a többi lekvár és édesség közül.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a pompás kis készítmény nagyon jól passzol markáns ízű húsok mellé, sajtokhoz, de egy könnyű salátába is belerejtve is isteni.

Dió helyett tehetsz bele mazsolát vagy akár mandulát is, amit jobban szeretsz, de ha nem kerül bele semmi, az is jó.

Birsalmasajt

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • 60 dkg cukor
  • 15 dkg bontott dió
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kezdésként az almákat mosd meg jó alaposan, tisztítsd meg a nemkívánatos részektől, majd egy jó nagy lábasba darabolt bele, és öntsd fel vízzel annyira, hogy ellepje őket. Amikor már eleget főttek, tehát megpuhultak, facsard hozzájuk a citrom levét, és botmixerrel turmixold őket addig, amíg egyenletes lét nem kapsz. A cukrot némi víz segítségével főzd sziruppá, majd adagold ezt is az almás-citromos léhez.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg újra felforr, szórd bele a diót, főzd még körülbelül 20 percig, majd zárd el alatta a gázt. Végy elő különböző, számodra szimpatikus formákat, öblítsd át őket hideg vízzel, öntsd beléjük a masszát, majd tedd az egészet hűvös helyre, hogy a birsalmasajt megdermedjen. Egy napot hagyd állni, utána kiütögetheted a formákból, és már fogyaszthatod is.

Az ősz ízei a konyhádban

A legszínesebb évszak rengeteg sajátos ízt rejt magában, válogass közülük kedvedre linkgalériánkban!

Finomságok a hidegben

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük