5 különleges házi befőtt
Téli nassolnivaló
Emlékszel még, milyen finomak voltak a nagyi befőttjei? Te se maradj le tőle, hiszen nem is olyan nagy ördöngösség a befőzés! Fakanálra fel!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csipkebogyó-befőtt

Hozzávalók:

  • 50 dkg csipkebogyó
  • 25 dkg cukor
  • szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 7 dl 10%-os ecet
  • 5 dl víz

A bogyókat vágd ketté, magozd ki, és jól mosd át. A vizet az ecettel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel forrald fel, tedd hozzá a bogyókat, és 20-30 percig főzd fedő alatt.

Szűrd le a bogyókat, a főzőlevet forrald tovább, és ha szükséges, ízesítsd még. Töltsd üvegekbe a megfőtt gyümölcsöt, öntsd rá a levet, és zárd le az üvegeket. Száraz helyen tárold.

Bodzabefőtt

Hozzávalók:

  • fekete bodza érett termése
  • 40 dkg cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 2 g citromsav
  • 1 l víz

A fekete bodza érett termését jól mosd meg, csepegtesd le, villával kocsánytalanítsd. A lebogyózott bodzát rakd üvegbe. A felöntőlé minden literéhez adj 40 dkg cukrot, és ízlés szerint szegfűszeget, fahéjat, valamint a citromsavat. Forrón öntsd a gyümölcsre a cukoroldatot, azonnal légmentesen zárd le, 85 fokon 20 percig hőkezeld. Fokozatosan hagyd kihűlni.

Áfonyabefőtt

Hozzávalók:

  • 1 kg áfonya
  • 35 dkg cukor
  • szegfűszeg
  • 5 dl víz

Tisztítsd meg az áfonyát, szabadítsd meg a szárától, és szitán csurgasd le. Cukorral főzd fel, majd a gyümölcsöt rakd üvegekbe. Mindegyik üvegbe tegyél 1-1 szem szegfűszeget is. A visszamaradt levet sűrítsd be a felére, és öntsd rá a gyümölcsre. Forrón töltsd üvegekbe, és dunsztold ki.

Cseresznyebefőtt

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 30 dkg cukor
  • 5 dl víz

A cseresznyét mosd meg, szárazd le, és szitán csurgasd le, majd tedd üvegekbe. A vizet főzd fel a cukorral, öntsd a gyümölcsre. Az üvegeket zárd le, és dunsztold ki.

Körtebefőtt

Hozzávalók:

  • 1 kg körte
  • 30 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • vanília
  • citromhéj
  • borsónyi tartósítószer

Hámozd meg a gyümölcsöt, és egészben vagy félbevágva azonnal tedd citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A vizet öntsd le róla, öblítsd le, üvegekbe rakva öntsd rá a szirupot, hogy ellepje. Kötözd le az üvegek száját, két celofánréteg közé tegyél egy borsónyi tartósítószert, és a víz forrásától számított 10 percig takaréklángon gőzöld. A szirup készítése: minden kiló tisztított gyümölcsre 30 dkg cukrot és 0,5 liter vizet számíts. Egy darabka vaníliával vagy citromhéjjal főzd fel, és langyosan öntsd a körtére. Ne tedd túlzottan tele az üveget, nehogy gőzöléskor kifolyjon a leve.

Blog.hu ajánló