A hagyományos becsinált leves receptje
Régen így készítették
A becsinált leves remek alternatívája lehet a húslevesnek. Legalább olyan ízletes és laktató.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tartalmas, fűszeres becsinált leves főételnek is beillik. A gazdag ízvilágú fogásról gyermekkorod többi kedvence is eszedbe jut. Minél több zöldséget, borsót, aprólékot tartalmaz, annál finomabb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg csirkeaprólék
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 3 sárgarépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott húst aprítsd fel egészen kicsi darabokra, majd a felforrósított olajon pirítsd át. Ezután önts alá egy kis vizet, és fedő alatt párold addig, amíg zsírjára visszasül, vagyis elpárolog alóla a víz. Add hozzá a közben megtisztított és kis kockára vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítsd néhány percig, majd hintsd rá a lisztet. További két percig kevergesd a tűzön, majd öntsd fel egy liter vízzel.

Szórd bele a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt főzd puhára. Végül add hozzá a zöldborsót is, majd a citromlével és a két evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntve ismét forrald fel, és főzd még öt percig. A megmaradt petrezselyemzöldet szórd rá, az edényt húzd le a tűzről, és befedve hagyd állni még tíz percig, csak azután tálald.

Blog.hu ajánló