Fűszeres becsinált leves: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
Olyan, mint amilyet a nagyi készített még a gyermekkorodban: ízletes és jó gazdag.
A csirkebecsinált leves már a békeidőkben is nagyon kedvelt volt, ünnepi alkalmakkor, esküvőn is gyakran került az asztalra. Azóta sem merült feledésbe. Készítheted csirkeaprólékból és -mellből is. Legtöbbször tejszínnel, tejföllel sűrítik, és teszik selymessé, sőt, sokszor tojást is kevernek hozzá.
Becsinált leves
Hozzávalók
- 50 dkg csirke
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet vágd egy-két centis kockákra. A krumplit pucold meg, majd darabold fel tetszés szerint. Kevés olajon egy-két percig kevergesd, majd tedd hozzá a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Add hozzá a krumplit is, és önts hozzá egy liter vizet. Fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold. Ha megpuhult a hús és a krumpli, tedd hozzá a megtisztított zöldségeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzz puhára mindent, majd a tejfölt keverd simára a liszttel, szedj hozzá egy-két merőkanál levet, és kevergetve csorgasd a levesbe. Szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Tálalásig tartsd melegen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept