Az eredeti bécsi szelet
Nem kell az osztrák fővárosig utaznod, ha valódi bécsi szeletre vágysz. Mutatjuk, hogyan lesz tényleg felülmúlhatatlan.
Próbáltad már megfejteni a bécsi szelet titkát? Két dolgot feltétlenül tarts be, ha azt akarod, hogy olyan finom legyen, mint az osztrák éttermekben! Klopfold nagyon vékonyra a borjúhúst, és bő, forró olajban süsd ki. Kínálj az óriási szeletekhez krumplit, rizst vagy vegyes salátát.
Bécsi szelet
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagy szelet borjúhús
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A borjúszeleteket mosd meg, tedd egy deszkára, és klopfold 3-4 milliméteresre. A hús mindkét oldalát szórd meg ízlés szerint sóval és borssal. A panírozáshoz rakd egy edénybe a lisztet, egy másikban verd fel a tojást villával, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A borjút jól forgasd meg mindegyikben. A végén a zsemlemorzsát óvatosan nyomkodd rá a villa hátoldalával. Így biztos, hogy sütés közben nem pereg majd le a panír.
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts olajat. Ha már jónak gondolod, mártsd bele a bundázott hús egyik végét. Csak akkor tedd a szeleteket az olajba, ha annak felszínén kis buborékok jelennek meg. A hús vastagságától függően három-négy perc alatt süsd őket aranybarnára. Óvatosan fordítsd át a szeleteket. Arra vigyázz, hogy közben a panír ne sérüljön. Ha a másik oldaluk is szép színt kap, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, és jól csöpögtesd le.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept