Az eredeti bécsi szelet

Így lesz tökéletes a bunda

Nem kell az osztrák fővárosig utaznod, ha valódi bécsi szeletre vágysz. Mutatjuk, hogyan lesz tényleg felülmúlhatatlan.

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Az ország legjobb luxushotelje megfizethető áron a Mátrában - Nyáron kivételesen gyönyörű a táj (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

3 cuki, dinnyés körömminta az egyszerűbb fajtából »

Ez a 3 szemüvegkeret most a legdivatosabb »

Otthon elkészíthető göndörítő, selymesítő hajkrém »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Próbáltad már megfejteni a bécsi szelet titkát? Két dolgot feltétlenül tarts be, ha azt akarod, hogy olyan finom legyen, mint az osztrák éttermekben! Klopfold nagyon vékonyra a borjúhúst, és bő, forró olajban süsd ki. Kínálj az óriási szeletekhez krumplit, rizst vagy vegyes salátát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy szelet borjúhús
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A borjúszeleteket mosd meg, tedd egy deszkára, és klopfold 3-4 milliméteresre. A hús mindkét oldalát szórd meg ízlés szerint sóval és borssal. A panírozáshoz rakd egy edénybe a lisztet, egy másikban verd fel a tojást villával, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A borjút jól forgasd meg mindegyikben. A végén a zsemlemorzsát óvatosan nyomkodd rá a villa hátoldalával. Így biztos, hogy sütés közben nem pereg majd le a panír.

Egy nagyobb serpenyőben forrósíts olajat. Ha már jónak gondolod, mártsd bele a bundázott hús egyik végét. Csak akkor tedd a szeleteket az olajba, ha annak felszínén kis buborékok jelennek meg. A hús vastagságától függően három-négy perc alatt süsd őket aranybarnára. Óvatosan fordítsd át a szeleteket. Arra vigyázz, hogy közben a panír ne sérüljön. Ha a másik oldaluk is szép színt kap, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, és jól csöpögtesd le.

Blog.hu ajánló