Az eredeti bécsi szelet

Így lesz tökéletes a bunda

Nem kell az osztrák fővárosig utaznod, ha valódi bécsi szeletre vágysz. Mutatjuk, hogyan lesz tényleg felülmúlhatatlan.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

10 éve ciki volt, most újra divatos: így hordd a szabadidőruhát! »

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Próbáltad már megfejteni a bécsi szelet titkát? Két dolgot feltétlenül tarts be, ha azt akarod, hogy olyan finom legyen, mint az osztrák éttermekben! Klopfold nagyon vékonyra a borjúhúst, és bő, forró olajban süsd ki. Kínálj az óriási szeletekhez krumplit, rizst vagy vegyes salátát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy szelet borjúhús
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A borjúszeleteket mosd meg, tedd egy deszkára, és klopfold 3-4 milliméteresre. A hús mindkét oldalát szórd meg ízlés szerint sóval és borssal. A panírozáshoz rakd egy edénybe a lisztet, egy másikban verd fel a tojást villával, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A borjút jól forgasd meg mindegyikben. A végén a zsemlemorzsát óvatosan nyomkodd rá a villa hátoldalával. Így biztos, hogy sütés közben nem pereg majd le a panír.

Egy nagyobb serpenyőben forrósíts olajat. Ha már jónak gondolod, mártsd bele a bundázott hús egyik végét. Csak akkor tedd a szeleteket az olajba, ha annak felszínén kis buborékok jelennek meg. A hús vastagságától függően három-négy perc alatt süsd őket aranybarnára. Óvatosan fordítsd át a szeleteket. Arra vigyázz, hogy közben a panír ne sérüljön. Ha a másik oldaluk is szép színt kap, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, és jól csöpögtesd le.