20 perces friss paradicsomleves

Csak semmi konzerv!

A paradicsomleves igazi klasszikus, amit nem tudsz elrontani, csak isteni finomra készíteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Friss alapanyagból főzve is gyorsan elkészül, és az íze semmihez sem fogható, ha figyelmesen vásárolsz, akkor bármikor találhatsz igazi, jó ízű paradicsomot, bazsalikomból pedig a legjobb, ha termesztesz az otthonodban, hogy mindig legyen friss belőle.

Reszelt parmezánnal isteni finom lesz, tálaláskor add hozzá!

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg paradicsom hámozva
  • 3 dl zöldségalaplé - kockából is jó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány dkg zeller - ízlés szerint
  • 4 levél friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat kockázd fel - előtte forró vizes öblítéssel meg is hámozhatod, vagy a főzés legvégén át kell passzíroznod őket, hogy a leves teljesen homogén legyen -, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld üvegesre, add hozzá a zellert, egészen apróra vágva. Amikor ezzel megvagy, add hozzájuk a feldarabolt paradicsomot is, sózd meg ízlésed szerint, majd fedd le, és főzd tíz percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Amikor ez letelt, egy botmixerrel pépesítsd az egészet, reszeld bele a fokhagymát, add hozzájuk a zöldséglevet, és forrald fel még egyszer az egészet.

Amikor ezzel kész vagy, vágd egészen apróra a bazsalikomot, és keverd bele. A friss bazsalikom illata és íze így lesz benne a legjobb.

Tavaszi levesek a jó időre

Könnyed finomságok, amiket egyszerűen összedobhatsz, végre friss alapanyagokból.

A 7 legfinomabb leves tavaszra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük