Házi bazsalikomos-paradicsomos gnocchi
Jól bevált tésztarecepttel
Szín- és ízkavalkádban lesz részed, ha bazsalikomos-paradicsomos gnocchival rukkolsz ki.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok krumplinudliját egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, csak kis türelemre van szükség hozzá. A tészta íze viszont kárpótol a befektetett munkáért, mert sokkal finomabb, mint a bolti. Érdekesség, hogy Itáliában leves helyett, első fogásként fogyasztják. A bazsalikomos-paradicsomos gnocchi különösen ízletes, főleg, ha Kard Éva receptje szerint készíted.

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a gnocchihoz

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojássárga
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 mokkáskanál só

A paradicsomszószhoz

  • 50 dkg paradicsom
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg enyhén sós vízben, majd szűrd le. Még melegen krumplinyomón nyomd át, és hűtsd ki, hogy éppen csak langyos legyen. Villával is összetörheted jó pépesre. Ezután add hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A liszt mennyisége a minőségétől függően változat. Ne gyúrd sokáig, mert akkor a tészta túl lágy lesz.

Oszd négy részre, és sodorj mindegyikből körülbelül két centi magas rudat, majd vágd fel másfél centis darabokra. Ezután egyesével, egy villa segítségével formázd meg, majd hagyd pihenni 15 percig, mielőtt kifőznéd. Egy edényben kezdj vizet melegíteni, amikor már forr, óvatosan tedd bele a gnocchikat. Várd meg, amíg feljönnek a víz tetejére, majd főzd még egy-két percig, végül szűrd le.

A szószhoz hevítsd fel az olajat, rakd rá az apróra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre. Ezután add hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, sózd, szórd meg a cukorral, tedd bele a zellerzöldet, és főzd 20 percig. Amikor a paradicsom puhára fő, vedd ki a zellert, majd turmixold össze. Szűrd át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, és öntsd vissza az edénybe. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a ketchupot, ha szükséges, ízesítsd még, majd kevergetve főzd pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálaláskor kanalazd a tányérba az elkészült paradicsomszószt, és rakj rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Reszelj rá sajtot, úgy kínáld.

Blog.hu ajánló