Így készül a klasszikus barnamártás: szinte minden sült húshoz illik
A barnamártás elkészítése kicsit időigényes, de néha szánd rá magad, megéri!

Így készül a klasszikus barnamártás: szinte minden sült húshoz illik
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízletes barnamártással minden húst ünnepivé tehetsz. Nem kell vele sokat foglalkozni, csak a főzési idő hosszadalmas. Bár sokan időszűkében a hamis, félórás változatot készítik el, ez a klasszikus recept, amit nagyanyáink is szerettek. A mártás a hűtőben hosszabb ideig eláll, csak felhasználás előtt forrald fel.

Hozzávalók:

  • 70 dkg marha- vagy kacsacsont
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zeller
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edénybe önts kevés olajat, majd rakd bele a csontokat, és pirítsd meg. Figyelj, hogy ne égjen meg. Ha szeretnéd, a sütőben is megpiríthatod 200 fokon körülbelül 20 perc alatt. Amikor már szép barna a csont, rakd hozzá a megpucolt, megmosott, kisebb darabokra vágott zöldségeket és a cukrot. Várd meg, míg megkaramellizálódik, azaz szépen megbarnul, majd öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Fontos, hogy mindent ellepjen.
 

Tedd hozzá a paradicsompürét, és fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, babérlevéllel. Forrald fel, majd mérsékeld a lángot, és főzd három-négy órán keresztül. Időnként kevergesd meg. Egy másik edényben zsiradék nélkül pirítsd meg a lisztet, és keverd a lébe. Amikor besűrűsödik, szűrd át, és forrald fel a mártást még egyszer. Ezt követően kínálhatod is a húsokhoz.

Blog.hu ajánló