Barackos rizsfelfújt: így marad krémes
Felejtsd el a régi menzai emlékeket! A rizsfelfújt is lehet lágy és selymes. Most friss barackkal még ízletesebbé teheted.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Pihe-puha sálak, amikbe te is szívesen beleburkolóznál »

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű desszertnek, ízletes vacsorának, vendégváró fogásnak is tökéletes a rizskoch vagy rizsfelfújt. Ez a recept pedig elronthatatlan.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg őszibarack
  • 15 dkg rizs
  • 4 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 dkgvaj
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot mosd meg, vágd cikkekre. A rizst is tisztítsd meg alaposan, és  lobogó vízzel forrázd le, majd sós vízben kezdd el főzni alacsony lángon.
Amikor a vizet magába szívta, öntsd rá a tejet, és a vajat is keverd bele. Majd a tejszín következik, ettől még lágyabb, selymesebb lesz a végeredmény. Főzd addig, amíg a tejet is teljesen felissza. Kevergesd meg elég gyakran, nehogy leégjen. 

A tojássárgákat a cukorral keverd ki, majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből vert kemény habot és a tejberizst. A massza felét öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsázott jénai tálba. Mehet rá a felkockázott gyümölcs, amit előtte cukrozz meg. Végül a maradék rizst is öntsd a barackra. Süsd meg előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül fél óra alatt.

Blog.hu ajánló