Így lesz tökéletes a barackos piskóta
Omlós és puha
Ha szereted külön-külön a piskótát és a barackot, akkor ezt a sütit egyenesen imádni fogod.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron a gyümölcsös piskóták az igazán nyerők. Sárga- vagy őszibarackkal egyaránt finom a népszerű és egyszerű süti.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 0,5 kg barack
  • 24 dkg kristálycukor
  • 24 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Először mosd meg a barackot, szeleteld fel, és egy kicsit tedd félre. Válaszd ketté a tojásokat. A fehérjékből verj kemény habot. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, szinte fehéredésig. Szép fokozatosan kanalazd hozzá a vizet.

A lisztet keverd el alaposan egy csipet sóval és a sütőporral, majd adagold a tojássárgához. Végül lassú mozdulatokkal dolgozd hozzá a fehérjét.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Már csak annyi dolgod maradt, hogy a barackot hempergesd meg egy kis lisztben, és szórd a tészta tetejére.

Tedd a piskótát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg. Ha a tésztának már kezd szép színe lenni, és fel is jött, ellenőrizd tűpróbával, hogy a belseje is megsült-e. Ha nem marad semmi a tűn vagy a késen, kész a piskóta. Porcukorral megszórva tálald.

Blog.hu ajánló