Krémes barackos müzlitorta

A sütőt sem kell bekapcsolni hozzá

A barackos müzlitortával nincs sok dolgod, csak a hűtés tart sokáig. Igaz, megéri kivárni.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Zsírégetés futás nélkül: intenzív edzés, amiből napi 10 perc is elég »

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a barackos müzlitortát tényleg nem ördöngösség összeállítani. Nem tudsz hibázni, ha friss és jó minőségű alapanyagokkal dolgozol, és nem akarod lerövidíteni a hűtési időt. A krém pedig akkor lesz igazán lágy, ha alacsony fordulatszámon kevered ki.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 20 dkg csokoládés müzli
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 őszibarack
  • 2 zacskó habfixáló
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, a csokis müzlit törd össze vagy daráld le. Ezt követően keverd őket össze, majd nyomkodd egyenletesen a kezeddel egy közepes átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma aljába. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön massza. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az alap megszilárduljon.

A krémhez a hideg habtejszínből két zacskó fixálóval verj nagyon kemény habot. A mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét keverd össze gépi habverővel, majd óvatosan forgasd a tejszínhabhoz. Ha már homogén a krém, egyenletesen simítsd a müzlis rétegre. Két órára tedd be dermedni a hűtőbe, és alufóliával fedd le a tortaformát, hogy a tejszín ne vegyen be semmilyen szagot. Ezt követően díszítsd a megmosott és cikkekre vágott őszibarackokkal, majd egy napra rakd vissza a hűtőbe. Tálalás előtt a tortakarikát vedd le róla, és úgy szeleteld. 

Blog.hu ajánló