Barackos fordított sütemény - Az egyik legjobb bögrés recept
Ez a barackos fordított sütemény kissé savanykás, kellően omlós. Kezdőknek is kifejezetten ajánlott!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

Zsírégető séta otthon: napi 12 perc mozgással már látható lesz a változás »

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák kedvelt gyümölcsös pitéje a fogadós Tatin nővérek konyhai balesetétől vezetett a világhírnévig. Igaz, ők almából készítették, és véletlenül rossz sorrendben pakolták a hozzávalókat a tepsibe. Azóta szinte minden gyümölcsöt kipróbáltak a tarte Tatinhoz. Ezt a barackos fordított süteményt karamellkrémmel, pudinggal, tejszínnel is kínálhatod.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 80 dkg barack
  • 25 dkg vaj
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 3 tojás
  • 0,5 csésze barna cukor
  • 0,5 csésze tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • vaníliaaroma
  • csipet só

Karamellkrém

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát, az aljára szórd a fél csésze barna cukrot, helyezd rá a megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt barackot. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban a vajat keverd el a csésze cukorral, majd mehetnek bele egyenként a tojások, utána a tej, a liszt, a szódabikarbóna, a só és egy kávéskanál vaníliaaroma. Kanalazd a barackra a tésztát, majd jól ütögesd meg az edényt, hogy alulra is kerüljön massza.

Rakhatod is a sütőbe, és közepes fokozaton körülbelül 45 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész-e. Akkor jó, ha nem marad semmi a hústűn vagy a késen. Mire teljesen átsül a tészta, a teteje sötétbarna lesz. Ha kész, vedd ki, fordítsd egy tányérra, és hűtsd ki.

Készítsd el a karamellszószt. A cukrot olvaszd meg egy fazékban, add hozzá a vizet. Ne túl nagy lángon, állandóan kevergetve melegítsd, amíg felolvad a cukor. Ha már mindenhol aranybarna, húzd le a tűzhelyről, keverd hozzá a vajat, majd fokozatosan a tejszínt, dolgozd simára, forrald fel. Ha kihűl, öntsd a sütire. 

Blog.hu ajánló