Remegő barackos túrógombóc
Klasszikus édesség a nagyi konyhájából
A túrógombóc akkor az igazi, ha remeg. Csempéssz bele barackot!

Remegő barackos túrógombóc
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talk show-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Egy nő a fejére műtette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

Nőiesebbek, mint a farmer: 3 nadrágfazon, ha széles a csípőd, és vastag a combod »

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a puha, remegő barackos túrógombóccal legszívesebben degeszre ennéd magad. Ha különlegessé akarod tenni, zsemlemorzsa helyett mandula- vagy dióforgácsba is forgathatod. Porcukorral, vaníliasodóval, esetleg csokiszósszal is isteni.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • csipet só

Töltelékhez

  • 20 szem barack
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Forgatáshoz

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombóchoz a túrót a tojással, a sóval és a darával kézzel gyúrd össze. Ha jól összeáll, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. A barackot mosd meg, csepegtesd le vagy töröld szárazra. Szórd meg cukorral és fahéjjal. Hevíts olajat, add hozzá a zsemlemorzsát, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd aranybarnára. Figyelj oda, mert könnyen megég.

Utána nedves kézzel formázz a masszából gombócokat, és rejts mindegyikbe egy barackot. Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a gombócokat. Annyit pakolj bele, amennyi kényelmesen elfér egymás mellett. Az edényt időnként rázogasd meg, hogy a tészta ne ragadjon le. Ha feljönnek a gombócok a víz felszínére, főzd még három-négy percig. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki, alaposan csepegtesd le, majd óvatosan forgasd a pirított zsemlemorzsába, és tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló